..shoes? skor? you know pjucks!?

ett par nya heels är på väg hem till mig.
hoppas att ha dem i min ägo efter helgen.

åh. hoppas bara jag valde rätt storlek.

jag vill ha dem nu. nu. nu.

grattis carina berg!

efter jobbet åkte jag hem till mam&pap för en bit mat. syster med familj var också där. jag åt (de andra hade ätit tidigare) och så kollade vi lite på kristallen.

linda, från en annan del av köping, var ju helhärlig på scen. och det var ju givet att carina berg skulle ta hem titeln "årets kvinnliga programledare". hon är sjuukt bra!

nu ska jag bädda ner mig och sova. sovmorgon imorgon, gött. även om jag gärna hade velat ha övertiden. men på mitt jobb är övertid inte populärt. nej, verkligen inte. nej! nedrans snåla människor. hehe.


om jag bjuder upp dig, dansar du med mig då?


fundering

g u l l i g   vs   s e x i g

- hur ska det gå?

sjuk & lite ynklig

. . jobbade ett mördarpass i onsdags. skulle gått hem vid kl 12, istället blev det ett långpass, kl 06-20.30. det kändes.. och var nog en utlösare till min förkylning som jag lyckats dra på mig. hej till snorig nos (det heter näsa, inte nos!), skallebank och ledvärk.

igår var jag ledig, välbehövligt. men nu ska jag strax bege mig till jobbet, men innan dess väntar ett besök på apoteket. nässpray, ipren och andra nödvändigheter för att klara helgen(s jobb) ska inhandlas. 

i vanliga fall handlar jag helgens nödvändigheter i en helt annan affär. någon som kan gissa vilken?! jag bjuder den som svarar rätt på en fika (jag lottar senare ut en vinnare)

härmed är min första "bloggtävling" startad..


jag bara älskar den där lilla besserwisser-ungen !

rättelse!

jag var inte alls  l e d i g  i måndags.
fick hoppa in extra p.g.a sjukdom.

det sög, men cash is king.

köpa barns kärlek?

idag var jag barnvakt åt min systerson. han kom vid kl 7 imorse. då såg vi på kenny begins (vilken klockren film!) och sen efter den åt vi frukost, spela spel och sånt där.

eftersom detta inte riktigt var planerat så hade jag ingen barnvänlig mat hemma. så det fick bli ett besök på mc donald's, vilket var väldigt uppskattat. nästa gång har jag dock lovat min specialite, gröna & rosa pannkakor. det ni!

när vi var mätta och belåtna så begav vi oss till leksaksaffären. inte minsta tjat. nej, ungen är väluppfostrad minsann :) men bara för det, och för att han varit så duktig & snäll tidigare under dagen, så fick han välja sig en leksak :)

och för att inte lillebror där hemma skulle bli avundsjuk så köpte vi en grej till honom också. idag kände jag mig som en riktig supermoster.. (som köper barns kärlek?)

ett måste

nu, ja precis nu, börjar linas kvällsbok, på kanal5.
ett måste.     ...ett måste sa jag ! !


en bra dag

en ganska bra dag idag. vaknade upp med ett tungt huvud på b&b ekkällan, slumrade, vaknade, slumrade, vaknade, slumrade. (bed - check!). sista gången vaknade jag upp av doften av kaffe och nyrostade smörgåsar (breakfast - check!)  ..i love b&b ekkällan.

slöade framför tv tills det var dags att bege sig hemåt. väl hemma kom syster mellan på besök. vi kolla semesterbilder, skvallra och kolla youtube. efter att hon hade åkt vräkte jag i mig två stora bakis-portioner av "kött i sås"     (haha.. inga kommentarer)

och på kvällen blev det en trevlig kvällspromenad. börjar bli kallt nu - vantar nästa! och efter det, en god fruktsallad framför 4:ans film. men nu är jag så trött så nu får det bli en bra bok och en kopp med green chai, sen sängen. skön nervarvning på en bra dag..

och vet ni vad det bästa är? joo, att jag är ledig imorgon också. o c h  på tisdag. jiiiho!

hemligheter

min vän hanna har en kategori på sin blogg som heter "hemligheter med h1". jag tror jag börjar förstå syftet med den mer och mer.

ni vill inte ens veta hälften av h1 & h2's galna upptåg. nej ni vill inte.  t r u s t   m e !


hur vet man om man är en "riktig" partyprinsessa eller ej?

jag vet!

. . när man tvingas laga mat i bålskålen eftersom man inte äger någon annan typ av bunke eller plastskål. ja, då har man garanterat förtjänat titeln "partyprinsessa" . .
eller också "du suger på att laga mat-prinsessa"?!    prinsessa är jag oavsett, yeah!

att lätta sitt hjärta eller ej?

?

om det inte vore för att min chef skulle kunna gå in och läsa detta, så skulle rubriken kunna lyda "fy fan bakfull". men eftersom han nu mycket väl kan läsa detta så skriver jag inte så. lika bra att vara på den säkra sidan liksom.

tack folket för igår, trevligt. nu ska jag strax bege mig mot jobbet. bakfull eller ej..

19 aug, en onsdag

idag ska det hinnas mycket.

och jag sov alldeles för länge för det. de ska fixas mat, springas på stan, grejas och allt det innan jobbet kl 14. sen får vi väl se hur kvällen blir. jag hoppas, hoppas :)

förresten, den 14 september börjar en dokumentärserie som jag bara måste, måste se, "svenska hollywoodfruar". på tv3. så klockrent.


vissa saker pratar vi inte högt om

imorgon är det onsdag. och onsdag betyder att det är jobbdags igen. men också att det är lill-lördag. det borde kanske firas?     ja, jo, jag tycker det.

denna kväll avrundar jag med en kopp green chai, g u d o m l i g t   g o t t !  ett perfekt sätt att avsluta dagen. natti, natti..

dålig rubrikfantasi

idag har jag umgåts med mamma i stort sett hela dagen. mys. vi har varit och shoppat blommor, krukor och grejer.
( som jag egentligen hade tänkt visa er, men ni får se en annan dag. för när jag skulle börja plantera upptäckte jag att jag inte hittade min välgömda blomjord. surt. surt. riktigt surt. )

vi tog också en sväng till maxi och handlade lite mat och sånt. sen följde jag med hem och snyltade lite mat. jag var bara tvungen . .

                              . . potatis, kött och hemmagjord kantarellsås. vem kan motstå?


jag skulle kunna leva på frukt. ja, det och så ost såklart (och lite vin på det.)

ledig dag

uh.

idag är jag seg. blev nog lite senare än planerat igår. tur att man är ledig idag :) ska bara fixa mig lite sen åka hem till mam&pap.

mamma ville visst att jag skulle följa med till m-blommor som smakråd. kanske jag också hittar nåt  fint till mina fönster :)

träningsvärk!

efter en helg av ledighet (& fest) så har jag.. träningsvärk? i armarna?! hur?!
och gör jag en "drick-rörelse" med högerarmen så gör det jätteont. ja jäätteont.


ha ha ha ha ha !

min b-plan

häromdagen sa någon till mig "..helena, du kommer aldrig att gifta dig". ska man ta denna person på orden eller inte? jag har funderat. och jag har en b-plan.. såklart!

den där fejk-plast-oäkta (kalla det vad du vill) ringen på glitter. den skulle sitta finfint på mitt finger. och jag skulle aldrig låta någon komma tillräckligt nära för att kunna avgöra att det är en fejk-plast-oäkta ring. en aning tragiskt, men min b-plan.

och bor jag dessutom ensam mitt i skogen, i mitt torp, med alla mina katter & en get(?) och luktar skunk, så lär ingen heller inse att det inte finns någon man i mitt liv... 

                                                         ( . .förutom ernst, stenmarck & johnny då.)

heting
triss i äckligt, snuskigt heta män

k som i kräfta

i helgen gick den efterlängtade kräftskivan av stapeln. yeaaah! absolut en av årets höjdpunkter. jag längtar redan tills nästa år. ge mig trehörna 2010!

och vad mer kan jag säga än att jag älskar mitt lilla gäng (yes, jag är en gängmedlem. haha!) alla är så  s p e c i e l l a  och  f i n a  på sitt  e g e t  lilla sätt. i love you all!

men det finns någon som alltid, alltid kommer ligga mig lite extra varmt om hjärtat, no matter what.. och det är hanna,  m i n   u n d e r b a r a   h a n n a.

fix & trix

igår sattes ju de nya rullgardinerna upp. och jag sov som en prinsessa (ska). idag blev det städning, diskning och så vidare. har även flyttat om lite möblemang här hemma. kan inte riktigt bestämma mig för hur jag vill ha det. hehe  ;)

hm.. måste ta mig en snabbis till stan också och handla lite grejer, bland annat en ny mascara. men 250 *pip* spänn för en ynka liten mascara känns sådär kul. och att det regnar känns också sådär kul.

sjunde himlen

sjunde himlen is the shit. ja, näst efter days såklart.


t som i tisdag

vaknade vid 8-snåret imorse. gäsp. planen var att ta en promenad med jessi, men det regnade så vi ställde in. ganska skönt det, det kändes att det hade varit party kvällen innan om jag säger så. jag förstår inte, bli bakis av några öl? what?

h u r   s o m   h e l s t . . 

vid lunch mötte jag upp flickorna ida & sigurd för en lunch på ströget. och solen sken, kors i taket! efter några timmars slöande på uteserveringen så bar det iväg hem. fixa lite här hemma, innan mamma & pappa skulle komma på besök. jag bjöd på kaffe och lite gott och de hjälpte mig med mina rullgardiner :) myyys!

nu sitter jag här och njuter av lite thé & john mayer. ska nog snart hoppa i säng och sova i mitt mörka sovrum :)     g o d n a t t   &   s o v  g o t t  !

jag börjar bli less på det

jaha. typiskt. helgen som var var det strålande väder. och jag jobbade, såklart.
men när det är dags för lite ledighet för mig så regnar det, såklart.

j a g   b ö r j a r   b l i   l e s s   p å   d e t !

jag lever på det!

sol i sinne, brun inne
rudolf

en dag på balkongen

igår hade jag en riktigt skön dag. tog sovmorgon, lagade frukost och åt den på balkongen. efter det spenderade jag hela för- och eftermiddagen med min bok, på balkongen. jag älskar detta väder! på eftermiddagen blev det jobb till kl 20.30.

det suger verkligen att jobba när vädret är så strålande fint. usch, jag gråter nästan. men är ledig tisdag och onsdag nästa vecka, hoppas på sol då (men med min vanliga tur, säkert spöregn)

nu ska jag bara äta upp min frulle för att sedan åka till jobbet och vara där till kl 18:30 ikväll. ordet börjar på s och slutar på uck.

puh, jag är helt slut

idag va jag på jobbet mellan kl 7.30 till typ 19.20. och efter det en kvällspromenix. så nu är jag helt slut. däckat framför tvn/datan men ska snart ta tag i mitt liv igen. h a !


morsning!

idag är jag också uppe tidigt. ska först hämta bilen och sen direkt till jobbet. idag blir det nog en långdag. trist när det är så fint väder ute.

men fick ju lite sol igår.. va hos mam&pap och hälsade på (läs: åt lunch), åkte till farmor&farfar och fikade vid sjön. sen hem igen till mam&pap för att grilla korv på kvällen. de är barnvakt åt knoddarna, så de kunde behöva en avbytare till busarna..

när jag kom hem därifrån begav jag mig ut på en snabbis promenix, det var ju så härligt väder. hem för att se film och duscha. sen bums i säng med min bok... :)

have a nice day!

uppe med tuppen.. eller nåt

ska alldeles, alldeles strax bege mig till jobbet. kortdag idag, skönt det!
jag hoppas på en dag med mycket, mycket, massor med solsken.

alla borde få dricka vin med mig ikväll

men nu är det slut.

jaa, inte vinet. det finns det gott om. jag menar att det är nu slut för idag. jag ska se klart filmen på 3:an, in i duschen och sen raskt ner i säng. väckarklockan ringer strax innan kl 05:00 imorgonbitti. bäst att vara pigg och glad då, jobb till kl 12:15 väntar . .

ska du eller jag riva muren?

något som gör mig sur

jag kan inte säga "jag ska städa köket idag". (ja ni vet när man delar upp städningen för att göra allt lite mer easy?) mitt kök sitter ju liksom ihop med mitt vardagsrum. och då måste man ju ta den delen också.

och har man gjort kök och vardagsrum, ja då kan man ju lika gärna städa sovrummet också. och sen är ju bara badrummet kvar. och hallen iofs, men den märks ju knappt. och vips så har man städat hela lägenheten.      det är något som gör mig sur.


med musik som pepp

nu ska jag ge mig på något som jag fruktat länge. mitt helvetesskåp (likande ronjas rövardotters helvetesgap.) uusch, men idag är det dags. med bra musik som pepp.

ur arkivet



f j o t i s   4 e v e r ,   a b s o l u t !

b&b ekkällan

ett ställe där jag trivs

oftast kommer jag dit och är hungrig, nykter och sjukt danssugen.
dagen efter när jag bäddat ihop soffan är alla de begären stillade.

fan, vilket j-vla bra ställe det där b&b ekkällan är alltså. me like <3


eko - eko - eko !

jag borde verkligen handla idag. mitt kylskåp ekar tomt. det enda som finns där är:
- en halv gurka
- tre ägg
- saft/juice
- två gula lökar
- fem öl
- kaviar
- en burk oliver
- milda
- senap
- soya
- wasabi
- en burk med rödbetor
- ketchup
- snapsflaskor
- naglack (?)
- en rödlök
- vitlök
- salladsdressing


tja, listan blev ju ganska lång ändå. men hallå, jag behöver smör, ost, creme fraiche, mjölk, tomat, sallad, och ja typ nåt mer.

igår lagade jag förresten mat. fläskfile med ris. och till det rödvinssås. smakade skit. jag och matlagning, det funkar helt enkelt inte.         jag är hungrig!

vänner som vågar och vinner

i lördags tog en av mina bästa vänner ett stort steg.
jag är imponerad. och stolt. ja, sa jag stolt? så stolt.

du var vacker som en dag. eller eh,  kväll. aja.
det är du alltid, iofs

idag träder vi (äntligen?) in i..

. . A U G U S T I !



jag säger inget, jag bara ler

appråpå farmor & hennes kakor

just nu sitter jag och smäller i mig massor med gångkakor. för vanliga människor kanske det kallas för vaniljdrömmar. men inte för mig. nej, nej..
 
när min kusin var liten och bet av en kaka så tyckte han att det såg ut som massa gångar/tunnlar där i. sen blev det: "farmor, vi vill ha sådana där gångkakor du vet".

hur som helst,
(alldeles för många) gångkakor och kaffe får stå för dagens kombinerade frukost/lunch.


kalaset


ja, vilket kalas det blev sen. ingen jordgubbssaft, men alldeles för mycket vin och gin för min del. skulle ju upp och jobba tidigt dagen efter. men det var det värt. f & f  <3

sen att jag verkade jättefull (eller bara blond) när jag trodde farmor menade att hon lämnade kakrecept på sjukhuset, och inte vanliga sjukrecept...

men vaddå, min farmor är king på att baka.

RSS 2.0