jaha, men okej då..

..jag lyxade även till det med en liten, liten bit 86% choklad. men det gör sig ju bara så bra ihop med clementiner, så jag var bara tvungen!   g u d o m l i g t   g o t t !

myskväll

idag är jag så frusen. eller frösen, som nena hade sagt.

sitter här med mysbyxor, raggsockar (oh, i love raggsockar!), min nya ullpläd, chaite, clementiner, tända ljus och inväntar dagens avsnitt av idol. efter idol blir det andra avenyn (ja, usch. jag är faktiskt fast.) och efter det . . only you.

tidigt i säng ikväll. imorgon väntar kurs i säljstyrning i norrköping. så lika bra att vara så pigg och alert jag kan.                                                  s l e e p   t i g h t.


höstväder

idag är det riktigt höstväder ute. och hela jag längtar efter en härlig höstpromenix. jag ska bara hitta rätt outfit (haha, jag dör!) så ska jag bege mig ut.

hmm.. måste gå förbi jobbet också. för igårkväll råkade jag åka hem i mina arbetsskor (arbetsskor, vaaad är det?) istället för mina andra pjucks. det suger, men man kan inte alltid hålla reda på allt, allt och allt.

en sak som är väldigt bra med hösten och vintern är clementiner. åh, vad jag älskar clementiner! te, tända ljus och en clementin.. och min myskväll är kirrad!   goodbye!


ännu en helg som flugit förbi "bara sådär"

hej gott folk. hur mår ni? är ni också sådär söndagssega som jag är?

helgen började med jobb. när andra tar helg, jobbar jag som mest. suck. kul liv, nej! men hur som helst . . när jag hade slutat mitt pass i fredagskväll begav jag mig till harrys för att möta upp en gammal klasskompis och hans kollega. tanken var att ta ett glas vin och vara åter på hemmaplan vid ca kl 23 (jobb väntade kl 07 på lördagen)

tanken var ju god.. i säng var jag inte förrän vid kl 04. då hade vi gjort harrys, sibylla och även tagit sängfösare hemma hos mig. när klockan ringde vid 05.30 var jag död.

men lördagens jobb gick bra ändå. sjukt mycket folk för att vara lördag, så vi hamnade efter i schemat. men det var roligt. (men min snygging var inte inne på besök)

när jag stämplat ut så trampade jag hem till mor & far där det vankades kräftskiva.
efter att jag rensat alla tallrikar med kräftor (ja, ni förstår att ingen i min familj kan äta kräftor på riktigt), druckit några glas vin förmycket, även konjak och någon konstig kroatisk (sjukt stark!) drink blev jag hemskjutsad. jag var åtminstone en av de som fortfarande kunde gå och inte somnat på stolen. cred till mig!

hemma.. jag skyndade mig in i duschen för planen var att fortsätta kvällen på harrys. och vem vill stinka kräfta?! men det där med duschen var nog det sämsta beslut jag tagit. det resulterade nämligen i att jag vimmlade omkull och slog mig lite. hehe, det blev inget harrys, det blev ajaj och sängen. aldrig mer duscha när jag är full :)

jag smsa iväg och sa att jag var "för trött & för full". tragiskt. men jag står för det idag.


oh no!

vet ni vad som precis hände?

nej, klart ni inte kan veta. men iaf, mina älskade pyjamasbyxor sprack precis i gren. så himla typiskt. jag älskar dem verkligen och haft dem i säkert 5-6 år.

skaffa nya?

nej, jag är inte det minsta pigg på att införskaffa mig nya. åh nej, så fort jag vaknar imorgonbitti ringer jag min sömmerska. det här är verkligen  i n t e   o k e j !


                  ps. anledningen till att de spack är.. tja, det överlåter jag till erat skvaller. ds.


slutspurten!

nu ska jag lägga mig i sängen, tillsammans med en påse nötmix, och läsa det sista kapitlet ur boken "flickan som lekte med elden". så, vem bjuder mig på bio på söndag?

du, din mobil ligger i papperskorgen

h e j   n i !

imorse blev jag väckt av telefonen. det var bara att hoppa upp och bege sig till jobbet. inte riktigt vad jag hade planerat för dagen. men det gick :)

nu sitter jag och funderar över ifall jag så gå "all in" i det här med bloggandet och fota och lägga upp mina fynd från gårdagen. men jag vet inte riktigt? antar att gör jag det, så kommer en dagens outfit så småningom också. och nja, det kanske inte riktigt är min cup of tea precis.

eftersom det ändå är lill-lördag idag så lyxade jag till det med lite mörk 89% chokald till kvällens tekopp. jag tyckte jag var värd det.
imorgom ska jag äta lunch med världens bästa mamma ..och efter det blir det jobb!

godmorgon tisdag!

NU: kaffe & days. den heliga tiden på dygnet.

SEN: idag blir det en tripp till ikea/ikano ihop med jessi. jag har lite krafs som måste inhandlas. måste även börja kika lite på ett par promenadvänliga, "snygga", varma vinterskor (det tar ju sin lilla tid för mig att bestämma mig, så lika bra att börja redan nu . .)

ps!




dagens uppgift


                                                                   ps. jag har inte påbörjat den, än. opps! ds.


förbjuden frukt

vissa saker är förbjudna. så är det bara.


dagens uppgift


kan inte riktigt sätta ord på det

glädje? eller besvikelse? jag vet inte riktigt.


min hand, ett ajaj

puh, är så sjukt trött nu. har jobbat sen kl 07 imorse till 18.30 ikväll. och inte nog med det långa jobbpasset, så sov jag ytterst lite inatt.

jag åkte nämligen in till folket i linköping efter jobbet igår. och var (faktiskt) nykter på förfest och återvände hemåt när de andra begav sig till krogen.

hemma vid kl 01.30 och slängde mig i sängen men kunde bara inte sova. låg och vred och vände mig i stort sett enda fram tills att det var dags att stiga upp igen..

men på jobbet gick det bra, jobbade ju med jessi, drömduon. men något skedde med min hand igår eller inatt.. just nu har jag så förbenat ont att jag knappt kan knappra här på datan. min hand, ett ajaj.

nu ska jag krypa under täcket och läsa lite innan jag slocknar på soffan.  g o d n a t t !

att bli stämplad

under min vistelse i oslo (lite mycket oslo nu, jag vet) var vi ute och slog klackarna i taket några kvällar. som vanligt blev jag stämplad (= bli trampad)

och just det där med att bli stämplad alltså. hur många gånger ska ens små arma fötter klara det? jag har fortfarande ont och kan inte riktigt sträcka på foten helt.

kanske borde man sluta med heels och köra på stålhätta istället? vad tror ni?

det är konstigt att inte fler tjejer behöver operera sina fötter p.g.a de blivit stämplade så många gånger? men jag tänker då aldrig (välja att) operera mina fötter. no! never!

för vet ni, det sitter livsviktiga hjärnceller i fötterna. ( tror ni mig inte? jag har bevis )


min fot efter en livad utgång, 2006-09-30


dagens goda gärning

vill du göra dagens goda gärning?
-  b j u d   m i g   p å   b i o !

jag vill så hemskt gärna se "flickan som lekte med elden"
men har lite mindre än halva boken kvar, så kanske inte idag.

nästa helg kanske? eller tusan, det går ju inte heller.
ska bort på middagsbjudning.

m e n ,
någon annan dag, vill du göra en god gärning då?


    ps. biopopcorn är ett måste. (eller åtminstone en snusklubba för typ en femma). ds.


var ligger platsen

p l a t s e n ,

alla vill sätta mig på plats
det vore så spännande
att få se var den ligger
den där platsen
där alla tycker att jag
borde sitta

- regina lund

när andra tar helg

..så går jag på mitt skift. jobbar ett kort kvällspass ikväll, 17-20.30. sen blir det att jobba hela långa lördag och hela långa söndag.         hela f*cking helgen.
ganska gott med pengar men ändå, jag är så icke pigg på det efter en veckas ledighet.

dagens daysavsnitt är nu avklarat och jag ska återgå till mitt kaffe och mitt tråkiga papperssorterande. javisst vettni, nu ska det bli ordning & reda på torpet.
                                                                                            (åh, jag vill ha ett torp..)


debatt - rökförbud

just nu pågår debatt på svt.

dagens ämne:
"tidigare guantanamo-fången, mehdi ghezali, sitter anhållen i pakistan. är han dömd på förhand? ska Sverige återigen agera för att få honom fri?
dessutom är det rätt med rökförbud på arbetstid? eller är rökare rent av effektivare än icke-rökare?"


jag missade dessvärre första halvtimmen, så nu handlar det om rökförbudet. åh, jag blir så arg. tröga j-vla idioter som röker. jag förstår inte, jag förstår bara inte..  ?

( okej, jag är  i n g e n  ängel jag heller. jag kan pilla in en prilla (tja, en tjejsnus iaf) på fyllan då & då, men det är "bara mig" det drabbar. och givetvis testat cigg som yngre )

sverige är dock ett land som röker relativt lite i jämförelse mot andra länder. i olso t.ex. jisses.. jag höll på att kräkas på varje uteservering jag var på. det är så äckligt !

jag tycker att det är riktigt, riktigt illa när rökare tar noll hänsyn till sin omgivning..



o b s ! klippet innehåller en del hemska, vidriga och otäcka scener )

det kanske är dags att tänka om nu?


syster stor

igår hade jag min äldsta syster här på besök. vi drack chai te och spådde framtiden. "en tjej utan mål". yes, that's me. skrämmande.  . . men vi hade rätt mysigt också.

                                                                                                        44 -8


jack johnson - upside down



jag bara älskar den här låten. sen får ju nicke nyfiken mig att tänka på mina
syskonbarn också. och de älskar jag ännu mer än låten. massa ännu mer faktiskt.


men nej!

v a d   ä r   d e t t a ?
när slutade de sända (gamla hederliga) beverly hills på tv400?
n e j ,   n e j ,   å h   n e j !


nåt som alltid funkar


i påskas när martina, sara och pia var här på middag tillagade vi en suupergod sallad. som jag helt glömt bort tills i helgen då jag var hos sara i oslo och vi åt den igen. . .

. . och igår åt jag den ännu en gång. den är god, lättgjord & nyttig. passar mig perfekt !


denna gång gjorde jag en helt vegitarisk variant. men det är också gott att blanda i kyckling.

 


oslo är en dyr stad


ett par drinkar på fridays.. sen gick vi vidare till åpenbar & drack martini.
o l s o   ä r   e n   d y r   s t a d    (iaf för mig, en vanlig dödlig människa)


i'm back!

mina dagar i oslo är nu över. det var underbara dagar med bästa sara. vi har shoppat, strosat, varit på fest, lagat mat, turisat, druckit vin, suttit på café, spanat på hunkar, fixat ansökningar, googlat, druckit drinkar, ätit på restaurang och mycket, mycket mer.

turistkort ala jag, i frogneparken -o9


dan före dan

imorgon åker jag till  O S L O,  oh yeah.

m e n  f ö r s t ,
två stycken jobbpass. ikväll känns väl okej, men morgondagens pass ekar "stress" i mina öron. ska åka och hämta ut mina tågbiljetter idag så jag kan räkna ut exakt hur många minutrar jag har från att jag slutat jobbet tills att tåget går.   stress. stress.

jag gjorde kanske nåt dumt idag? eller, jag kan inte bestämma mig ifall det var dumt eller inte. men jag röstar nog på att det inte var det. och anser det som bra istället?

b r a   ä r   b ä t t r e   ä n   d u m t.


ett erkännande

jag måste erkänna en sak.

j a g.  t v ä t t a r.  f o r t f a r a n d e.  h e m m a .  h o s.  m i n.  m a m m a.
så nu är det sagt. illa, jag vet. men nu är det inte så att jag åker hem med högar av tvätt och låter henne stå för arbetet. nejnej, jag tvättar iaf allt, allt själv.

grejen är bara den att jag är  l i v r ä d d  för min egen tvättstuga. har endast varit där en gång. det var tillsammans med hyresvärden när jag var på visning för lägenheten.

när jag bodde i malmö så älskade jag tvättdagarna. tyckte de var så rogivande och det doftade alltid så gott. ( de som känner mig väl vet att jag sniffar sköljmedel dagligen. )

under denna höst ska jag lära mig. steg ett: besöka tvättstugan. steg två: boka tid.


mys med johnny

ja, så ser min kväll ut ikväll. johnny depp är på tv och även om jag sett den filmen ett flertal gånger innan så kan jag inte motstå. jack sparrow, den  h e t a s t e  någonsin?

(oj, förlåt. jag menade ju givetvis captain. c a p t a i n  j a c k  s p a r r o w. ja, givetvis!)

annars har dagen varit lugn. jobbat kvällspasset, gick ganska bra. frysen hade varit och frukten behövdes knappt röras. vilket gav mig massor med tid till spotborden :)

imorgon blir en fixardag. måste till stan, tvätta, luncha, lkpg(?), städa & massa sånt.


ny kategori

det pratas om en del resor i höst. där av var jag tvungen att skapa en ny kategori.
 "u t e  p å  v i f t"  har jag valt att kalla den.

på höstens/vinterns schema står, än så länge (fet stil: bokat. kursiv stil: pratas om. vanlig: vill, vill, vill)  som vanligt kommer inte hälften bli av ens.  m e n ,  m e n..

- oslo 11-15 sept
stockholm
- t h a i
amsterdam
- tyskland
- göteborg 23-25 okt
kalmar
-
åre/östersund

oslo på fredag!

äntligen, efter jobbet på fredag så sätter jag mig på tåget mot olso. i oslo bor en söt liten pingla som jag saknar och längtar efter var eviga dag. sara, världens bästa sara.

under min vistelse i oslo hoppas jag på fina höstdagar, kaffe & filt på uteservering, shopping, turista i oslo, party med stort p.

jaa, sådana underbara dagar, kvällar och nätter som man bara kan ha med en bästa vän  

när löven faller ner

senast jag skrev här så menade jag att hösten var här av den anledningen att vi stegade in i september. konstigt nog sken solen den dagen och det var en härlig sensommarvärme ute. kan  t y v ä r r  inte säga det samma idag..

vinden yr, löven faller och det är typiskt höst-grått väder ute. är hösten här nu?

hej september

dålig uppdatering, i know.. jag skyller på jobb och världens förkylning. don't like it.

september är lika med höst, som är lika med:
- sommaren är över, suck
- ny garderob (iofs ganska great)
- oslo, göteborg, stockholm
- influensatider (yes, i know)
- mysiga kvällar med te och tända ljus
- n y a  t i d e r ,  n y a  t a g !

RSS 2.0