tomten på besök

varit lite dålig på att uppdatera, så här kommer en resumé om julafton.

mys. god mat. finfina klappar (dock ingen ernst & inget torp..). superman. trött olle. sista avsnittet av julkalendern. ännu mer mat. farmor&farfar. pumps. nu en tjockis. förvåning. tvåtimmarspromenad. par- & tjejdans. ingen snö, snarare vårdag. fest & fylla. sova gott.


på juldagen dukade vi upp ett knytis-julbord här på n-street och alla brudar samlades. (och de som saknades, saknades mycket!) men hur som haver så hade vi jättetrevligt. god mat och nu har vi ytterligare lagt på oss några kilon. hihi. mina brudar är dom bästa ♥

i all want for christmas is you

ernst

alla önskar sig väl en ernst av tomten? det gör iaf jag, och gärna ett torp därtill.. :)

fy på er!

totalt antal sidvisningar: 942 totalt antal unika besökare (ip-adresser): 114

var är då alla kommentarer? jag VET att ni läser, hehe. fy skäms på er :)


tänker på dig!

vi stod varandra nära. vi står fortfarande varandra nära. kanske inte riktigt lika nära, men ändå väldigt nära. jag ser dig som en av mina närmsta och jag kommer alltid finnas vid din sida. du, nu och jämt.

jag tänker på dig idag!


julavslutning i kyrkan

var uppe med tuppen (som vanligt för att kolla julkalendern) för jag skulle följa med sara och titta på hennes lillasyster när de hade julavslutning i kyrkan. hehe. utan familjen franzon skulle jag nog inte ha den minsta julkänsla.. haha! :) nästa år ska jag också julstöka massor..

nu sitter jag hemma och käkar frukost framför tvn. inga måsten idag. så skönt.. eller kanske borde hitta någon liten klapp till mor&far..  men vi får väl se. en slapp och skön dag ska det bli iaf..


en dagens

dagens låt: busungarna - tomten jag vill ha en riktig jul
dagens dusch: vid 11-tiden
dagens frisyr: lockar & hårnål
dagens smink: ingen
dagens händelse: fikat med syster
dagens planer: sista wallander-filmen med sara
dagens vill ha: någon att sova med
dagens saknad: skåne ♥
dagens drog: bubbelvatten
dagens glädje: nästan alla brudar kommer på julbordet
dagens tråkigaste: johanna ledsen
dagens finaste: mina betyg
dagens måste: nagelvård & gå in nya skorna
dagens dricka: bubbelvatten
dagens köp: en sodastream-maskin :)
dagens mat: gulasch-soppa
dagens sjuka: hanna har ont
dagens kärlek: systerbarnen
dagens mående:
helt okej, men saknar julkänsla

firat i bubbelvatten

dagen började inte alls bra. försov mig och missade julkalendern, men som tur är så går den ju i repris på kvällen också :) mycket sms imorse.. alltid roligt :)

blev en lugn dag med lite städning och annat pyssel. syster och ungarna kom förbi och fikade. när mams kom hem åkte vi till affären och köpte min efterlängtade sodastream. så nu är jag en stolt sodastream ägare :)

har fått lite andra positiva besked idag också och det firade jag i mitt nya bubbelvatten :)

nu har jag och sara hunnit ikapp med alla wallander-filmer, eller vi har en kvar. ska den avverkas ikväll mån tro? hoppas på det... "det tråkiga med julen är  att så fort den är över så åker den.." näe sara, att DU åker sa jag! *snyft* kommer sakna dig.. faktum är att jag redan börjat sakna dig, min älsklingstjeja!


sodastream

billigt julbord

idag var jag och sara nere på carlsund och käkade ett gott & billigt(!) julbord. riktigt mysigt. och att det egentligen var billigt spelade ingen roll eftersom våra kära mammisar bjöd oss :)

efter julbordet bar det av ner till syster och gullungarna igen. busade lite med olle och gjorde julkort med petter. blev en kopp kaffe med syster också efter att hon/vi hade städat klart :)

nu har jag också fixat tyg till min nyårsklänning med :) ett svart tyg, det blir nog kalas. tanten i tygaffären tyckte nog att jag var väldigt kräsen *hihi* stackare henne.. hittade även ett par skor som funkar till nyår :)

sista avsnittet av mina bönder strax då. hihi. efter det ska jag kila upp på stan och hyra den 11:e wallander filmen åt sara och mig. snart har vi hunnit ifatt de filmer vi missat under hösten :)

mina fem pojkar..

5 viktiga saker att tänka på:

1. det är viktigt att hitta en kille som alltid finns där och ställer upp för dig.
2. det är viktigt att hitta en kille som får dig att skratta hysteriskt när du är deppig.
3. det är viktigt att hitta en kille som är pålitlig och inte ljuger.
4. det är viktigt att hitta en kille som är bra på att kyssas & kan sin sak i sänghalmen.
5. och det viktigaste är att dessa fyra killar aldrig träffas!

haha!


varit ute på en hyfsat hurtig promenad med sara. efter det blev det frukost hos familjen franzon. trevligt, trevligt. synd bara att sara drar iväg snart (suck. det är ju om typ en vecka hon åker igen. bajs!)

imorrn blir det julbord med flickorna sofia & sara.. (hoppas iaf sofia följer med..) är det någon mer som vill följa med så är det bara att hojta till. alla är så välkomna! fast det är klart, inget julbord slår det som vi ska ha den 25:e *längtar massor* och nästan alla brudar kommer vara på plats :)

dålig stil..

här tar jag mig tid att blogga och underhålla er. men får jag några kommentarer?! NÄ!


mer kommentarer åt helojna! :)

shoppat hål i plånboken?

ja, jag tror nästan att jag gjorde det idag. så typiskt mig. jag som inte ens skulle köpa något. suck. nu kommer jag vara fattigare än fattigast. men det har varit en himla trevlig dag med världens bästa sara iaf :)

nu väntar cityakuten, sen prison break och ett efterlängtat samtal med min nenabena!

ny dag, nya tag..


måndag igen då. skippar skolan idag.. bara onödiga lektioner där man får veta betyg och sånt. hihi. och jag vet ju redan vad jag får i den kursen så :) däremot skulle jag gärna vilja gått imorrn.. den kursen är jag så osäker på? hmm? men det går ju inte.. sitter ju 40 mil ifrån så :)

sitter och precis fått sett bilder från nenas fest i lördags. snacka om att jag mår skit nu. varför åkte jag hem? varför?! *suck* antagligen för skit-jobbet..  aja, vi får ställa till med en riktig brakfest i vår istället :)

idag blir det en tripp in till linköping med söta sara. ska åka klockan ett typ *kollar klockan och inser att om en timme ska vi åka och här sitter jag i pyjamas, woops*. bäst att jag skyndar mig nu.


åh. saknar malmö & nena. efter nyår, efter nyår..

jobb(ig) helg

i helgen har jag varit duktig och jobbat. jajamensan, mot min vilja. men vad gör man inte för pengar? (haha, kanske lät dumt.. hhi) hur som helst så har allt gått finnemang.. fast jag inte är så haj på statts frulle. hotel m's frukostar är mycket roligare (och godare!).. men, men.

har även hunnit träffa söta sara :) härligt att hon är hemma igen. fast konstigt nog känns det som om hon aldrig varit borta, hihi. blev en vinkväll för henne & hanna.. medan jag satt och smuttade på min saftglögg :) jag skulle ju trots allt upp och jobba tidigt dagen efter..

idag blev det först jobb.. och jag kan bara konstatera att ju rikare man är desto mer skitar man ner! nu är det bevisat. haha! efter jobbet knallade jag direkt till "grannen", ströget.. hihi. och där möttes jag upp av sara, sofia och en överraskade li. trevligt.. och efterlängtat!

ikväll blir det kanske en myskväll hos sara, vi får väl se... slappt blir det vilket fall :) är så trött efter jobbet. blir lätt så när man inte jobbat på ett tag och inte har vanan inne.. men sen är jag nog ledig hela nästa vecka, skönt! fast ska ju jobba den 23:e och 24:e.. men, men..

skridskor imorgon?

liten, liten bebis



precis vad jag fick träffa idag. en liten, liten bebis. rättare sagt gabriel, therese & fredriks lilla kärleksbarn. hur söt som helst, och hur tyst som helst. hihi.

trevligt att ta en långfika med therese igen, det var på tok för längesen. men det är sånt jag ägnar mig åt här i motala. snappar upp missad tid med mina änglar.. :)

men jag har  inte glömt min ängel som sitter ensam nere i skåne (eller ensam och ensam vet jag inte men.. hihi) nena, jag saknar dig med. speciellt dina matrester i vasken *asg*


therese, fredrik & lille gabriel 
therese, fredrik & lille, lille gabriel

motala = mycket bloggande


jupp-jupp, precis vad som händer när man återvänder till boet. blir en hel del bloggande här. beror nog på att internet ALLTID fungerar här *hehe*..

när tåget anlände till motala blev det färd hem till nickelgatan. käkade mammas mat och slappade någon timme. efter det åkte vi upp till stan för att kolla tomtenatta. darin (wow.. eller inte) var på besök. haha. träffade många fina, så det kramades en hel del.. och det tycker jag om, er tycker jag om!

sara har anlänt till sverige också. alla har frågat mig hela dagen "när kommer sara?" haha. och jag har svarat att jag inte har en aning.. vill ge mig lilla puma lite tid att komma iordning innan jag ska bombadera henne med pussar & kramar.. för det slipper hon inte undan :) på lördag, på lördag..

saknar redan mitt malmö.. fast skönt att vara tillbaka i östgötegötland också. nu ska jag kolla tv, sen krama kudden. ska ju faktiskt upp med tuppen imorgon och kolla julkalendern, som alltid :)

östgötaslätten here i come!

sitter nu på tåget från skåneland mot norrland. nja, nästan iaf. thihi. känns knepigt att lämna allt här nere, ska ju ändå vara borta ett par veckor. hur skall jag klara mig utan min stora säng? mido? falafel? nena? 

igår var det julbord hos birgersson, himla trevligt och så gott! smakade älghjärta för första gången, och det var faktiskt inte så farligt som man tror. rätt gott ju :) testade på syltan också, men förstår fortfarande inte vitsen med det, smakar ju liksom ingenting..

efter vi hade ätit oss tjocka (riktigt illa när  julen knappt har börjat, det är inte förrän om typ två veckor man ska sitta där med ångets och klappa på sin mage..) begav vi oss ner till kåren för att hjälpa till att tömma baren. och kan lova er att var verkligen tomt på hyllorna, kylarna och allt. men nåt det inte var brist på var kö, shit vilken kö det var till baren. men två små smärta och smidiga blondiner kommer lätt fram ändå :)

vi hoppade omrking på dansgolvet med lite blandat folk.. jag såg en sååå snygg kille! mums, honom ville jag bara ha. men sen insåg vi att han nog var finast där på håll.. men visst, vi fick dräggla resten av kvällen :)


efter en farlig taxifärd (bilbältet fungerade inte, så jag försökte få rabatt.. men lyckades inte riktigt. dumma taxikille. hihi) nena somnade typ i hallen, jag sprang omrking i panik, för jag hade inte hunnit packa allt på dagen. haha. vaknade skapligt idag, så hann fixa lite med packning och grejs innan skolan, tur det.

en liten fråga bara - var kommer alla kondomer ifrån? de ligger ju tamejfan över allt.. haha :)

i skolan var det folktomt, det var bara fyra stycken som redovisade idag. skönt att jag redan hade gjort mitt, så jag satt bara där och lyssna (fyra stycken som skulle redovisa, plus lärare & jag, ja, det var de enda som var närvarande på lektionen.. haha. så jag tycker att jag borde få pluspoäng, jag gick ju liksom dit fast jag kunde skippat det..) fick iaf sluta direkt när redovisningarna var klara, skönt. då slapp jag stressen till tåget.


nu sitter jag iaf på tåget. och funderar över mitt första "halvår" nere i södern. det var helt klart rätt val.. fått världens bästa sambo, större bekantskapskrets i varberg & malmö, betygen är jag också nöjd med  och ja, allt har funkat kalas. nu ser jag fram emot en vår.. och vem vet, kanske en sommar och ytterligare en höst? den som lever får se..

nu väntar en bit till av tågresan, sen jul & nyår i motala. ska bli härligt att få krama om alla mina tjejor igen. och såklart olle & petter med! och hjärtat sara är hemma nu med.. kan det bli bättre? :)

allt är färdigt!


så skönt. nu är alla uppgifter inlämnade, alla prov gjorda och alla redovisningar genomförda. (hoppas nu bara att jag inte behöver kompletera någonting.. men det tror jag inte.) känns så bra att kunna bli social igen.

överst på sociala listan står
1. ariman/lund med nettan ikväll (tyvärr tisdaggänget, ni blir dumpade ikväll. men vi ses imorgon istället)
2. julbord & bartömmning på kåren med tisdagsfolket
3. julshopping (men kanske inte är så värst social då, men iaf)

borde även städa lite hemma, så inte nena får ta allt när hon åker hem sen. packning är även något som står på schemat. oj, har visst en del att stå i ändå. bäst jag drar mig hem från bibblan..

på lördag.. åh, längtar!

fest & julshopping

helgen började bra. min redovisning gick kalas.. sen har helgen bara fortsatt i samma anda :) förfest med tjejorna här hemma. nena, jag, zara & malin. vi fick lite besök av några snälla 17-åringar, haha, och nena började tro att vi var med i en ny inspelning av "hus i helvete" som går på tv3. haha. riktigt roligt..

sen drog jag vidare på annan fest, medan resten av pinglorna drog till etage. blev inte mycket sömn den natten inte, 3-4 timmar kanske. hehe. men när vi pillat i oss lite frukost så stod det julshopping på schemat. haha. inte mycket till shopping där inte.. våra ben vek sig så trötta var vi. så vi bestämde oss snabbt för att knalla hem och mysa med te och film istället. jag somnade så fort jag druckit upp te't. vaknade lagom till reprisen av julkalendern, perfekt.

senare på kvällen, lata som vi alla var, beställde vi pizza och slappade framför harry potter. alla gäspade om varandra och klagade på hur trötta vi var (nena & zara hade också kommti hem sent.. eller tidigt. beror på hur man ser det?)

idag sov jag till kl nio, man får ju inte missa julkalendern liksom. sen dess har jag suttit med skolböckerna i knät, och så lär det förbli resten av kvällen. har nämligen ett ganska stort prov imorrn. suck. och på tisdag har jag min sista redovisning.. sen är jag fri! ända fram till åttonde januari iaf :)

nu längtar jag som en tok tills på lördag. glögg partaj med mina favobrudar. sara & hanna! men innan dess ska ett julbord och en bartömning avverkas. yes!

lusse-bak-ning :)


igår plockade jag & nena fram våra bak-kunskaper (vill säga, nenas mamma fixade degen, thihi) och gjorde lussekatter. tisdagsgänget droppade in vid halv åtta  för att hjälpa till.. nena & jag bjöd dem på riktig julstämning.. det enda som fattades var att grannen hällde ut mjöl utanför fönstret så det hade sett ut som snö. hehe. så mysigt!

vi började baket som skulle ta sin lilla tid.. vi hade ju så sjukt mycket deg. hehe. efter tre timmar var alla lussebullar, plus pepparkakor, färdiga (då har vi inte räknat med när vi gjorde degen.. utan bara bakningen + ugnstiden) vårat kök var överfullt med plåtar med härliga gula lussekatter som väntade på att få komma in i ugnen. men så har vi två stycken filurer som inte riktigt hade hajat att HELA köket verkligen var överfullt med ofärdiga bullar. det stod på varendra bord, varenda stol. just det. varenda stol! men det hindrar inte dessa två, den ena en norrman (fast tjej då) & den andra en karl, så egentligen var det väl inte så konstigt att just de två skulle sätta sig på degen *asg*. men det roligaste var att ingen av dem hade fattat det. hihi. den ena skratta åt den andra så hon nästan kissa på sig, tills hon också upptäckte att hon satt på en deg.. det slutade med att alla låg på golvet och vred sig av skratt :) fina minnen.. thihi. (bildbevis kommer..)

nu sitter jag på bibblan och pluggar lite. har redovisning på fredag. men snart ska jag bege mig hemåt och städa upp alla deg som fortfarande ligger kvar på köksgolvet.. hihi.

i helgen blir det julshopping med fint sällskap. och en fest är iaf inplanerad, men hoppas på två! :) men sen blir det ju utgång på lucia också, julbord och grejer med tisdagsfolket.. jag längtar!

jag vill ha ernst!


ge mig ernst! <3


yes, klockan är över tolv och det innebär att det är femte december, vilket i sin tur betyder att jag får öppna nästa lucka i chokladkalendern. mums!

tre påsar bullar

som alla som känner mig vet så är jag galen i kanelbullar, först och främst sådana som är hembakade, och gärna nybakade (finns det något godare?) så fort jag vet att det finns bullar i skafferiet eller i frysen så vips, så är de borta. farligt ju.. thihi

min syster är en av dom som vet hur såld jag är på bullar, så hon var snäll och lämnade tre påsar(!) bullar till mig när hon var nere på besök. och eftersom julen närmar sig så var det två påsar med saffransbullar som också är världens godaste, plus en påse med kanelbullar som är bakade efter mormors recpet. och den damen, hon var king på bullar helt enkelt. mums!
först när jag fick bullarna blev jag superglad, men nu kanske jag ändrat mig? för jag har liksom levt på bullar idag, hehe. inte så bra kanske, men så gott :)

och inte nog med detta. imorgon kommer tisdagsfolket hit och vi ska ha lussebak, vilket betyder att frysen kommer att fyllas på med ytterligare smaskigheter. för lussekatter.. mm, de är farliga dom med :)

nu ska jag fortsätta med mitt pluggande, suck & stön. och dessutom så skriker min mage efter.. ja, helt rätt.. en bulle :) ..eller två :) så bäst jag drar mig härifrån. hmm.. kanske lite glögg till detta också? givet!

syster stor på besök

helgen har varit toppen. syster stor har varit på besök. jag bjöd på god mat, shopping & bio (ett stort tack till pappa som skänkte lilla mig en slant för att kunna skämma bort min fina syster. hihi.) fast shoppingen fick hon stå för själv. det var snarare hon som skämde bort mig då.. ett överfallslarm fick jag, så nu går jag säker på stan :) och alla dessa inflyttningspresenter, jisses! tack!

nu väntar mest plugg de kommande dagarna. kanske någon fest i helgen? är riktigt, riktigt sugen.. så jag håller tummarna! men å andra sidan så kommer ju hela julen va en hel fest. kanske ska vänta tills dess? njaa.. näe :)

till alla motalabor - jag åker uppåt runt tredje advent. det första besöket ska bli på herrefallsgatan, helt klart! sen blir det nog en och annan kväll på d-street också :) men några dagar i statts frukostmatsal ska också avverkas. bajs! men jag behöver pengarna.. för jag är ingen ekonom precis :)


idag har jag julpyntat lite. så fint så fint. adventsljusstakar, stjärnor och en och annan tomte. sen är skafferiet uppladdat med pepparkakor, glögg och annat gott. julen är välkommen :)


RSS 2.0